lidl_vilvoorde.jpg

C&A en Lidl willen nieuwbouw in hartje Vilvoorde

don 6 feb 2020

Winkelketens C&A en Lidl willen een nieuwbouw optrekken in hartje Vilvoorde. Die moet komen op dezelfde plaats als waar de winkels nu gevestigd zijn, in de schaduw van de Onze Lieve Vrouw van Goede Hoopkerk. In de plannen is wel geen plaats meer voor de stadsdiensten die vandaag naast de winkel gelegen zijn.

C&A en Lidl zijn de mogelijkheden van het nieuwbouwproject aan de Portaelsstraat volop aan het onderzoeken. Beide ketens willen hun winkel vernieuwen en uitbreiden. De stadsdiensten die in het administratief centrum Portaels huisvesten zouden wel moeten wijken voor de nieuwbouw. Toch toont burgemeester Hans Bonte (sp.a) zich grote voorstander van de plannen.

"De stad is dit onderzoek bijzonder genegen aangezien het een versterking van de handelskern kan betekenen en een veiligere verkeersafwikkeling dan vandaag. Een herinrichting van de site zou ook de grote kerk beter tot haar recht laten komen. We dat het onderzoek op korte termijn effectief leidt tot concrete plannen."

De stad Vilvoorde wil dan ook dat C&A en Lidl de handen in elkaar slaan. Waar de stadsdiensten, waaronder ruimtelijke ordening, mobiliteit en openbaar domein, nadien naartoe moeten is niet duidelijk. C&A en Lidl zullen de stad Vilvoorde als mede-eigenaar van het pand sowieso moeten uitkopen.