Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Camiel Van Breedam stelt tentoon in FeliXart Drogenbos

Camiel Van Breedam stelt tentoon in FeliXart Drogenbos

In het FeliXart Museum in Drogenbos liepen na de lockdown tegelijkertijd al drie tentoonstellingen. Zopas opende een vierde expositie, deze keer met het vroegere werk van Camiel Van Breedam, één van de meest opmerkelijke Vlaamse kunstenaars van de na-oorlogse generatie. 

Op dit ogenblik zijn er in FeliXart vier tentoonstellingen: twee overzichtstentoonstellingen die de ontwikkeling naar de abstracte kunst laten zien en twee solotentoonstellingen die eveneens de nadruk leggen op de abstractie.

Eén van die solotentoonstellngen opende gisteren. Het gaat om het vroegere werk van Camiel Van Breedam, beter bekend als de 'witte werken'. Camiel Van Breedam laat zich graag inspireren door etnische culturen, maar ook door de natuur, de zee, de voor-oorlogse avantgardekunst en de steenbakkerijen uit de Rupelstreek, waar hij geboren is. 

Het omvangrijke oeuvre van de nu 84-jarige kunstenaar is niet alleen zeer verscheiden qua onderwerpen, maar ook wat betreft vorm en materiaalkeuze. De werken die nu in het FeliXart Museum te zien zijn, maakte van Breedam als prille twintiger tussen 1956 en 1962.

Het werk van Camiel Van Breedam in het FeliXart Museum kan je nog bekijken tot 24 januari.

Meer over de tentoonstelling van Camiel Van Breedam, vanavond in ons nieuws