liekens.jpeg
© liekens.jpeg

Liberalen blijven klappen krijgen: Goedele Liekens komt niet meer op bij verkiezingen

4 maanden geleden

Open VLD-kamerlid Goedele Liekens uit Dilbeek komt niet meer op bij de verkiezingen van juni volgend jaar. Dat meldt ROBtv. Eerder liet ook al Maggie De Block weten dat ze in 2024 enkel nog de lijst van de liberalen wil duwen.

Het rommelt stevig binnen de Vlaamse liberalen. Nadat Paul Van Tigchelt aangesteld werd als opvolger van Vincent Van Quickenborne als minister van Justitie, besliste Gwendolyn Rutten om te kappen met de nationale politiek. Nu laat ook Goedele Liekens weten dat ze zich in 2024 niet meer verkiesbaar stelt. Liekens was een paar weken geleden nog kandidaat om de Europese lijst te trekken voor haar partij, maar de partij koos voor Hilde Vautmans.

Liekens zegt dat haar beslissing niets te maken heeft met de strubbelingen van de voorbije dagen. Ze zou haar beslissing om te stoppen twee weken geleden al intern heeft aangekondigd. Eerder liet Maggie De Block al weten in 2024 te kappen met nationale politiek. Na 25 jaar als federaal parlementslid en negen jaar als regeringslid wil ze de fakkel doorgeven aan de jongere generatie. Grote vraag is of die Open VLD terug op de rails kunnen krijgen.