Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chaos op luchthaven Zaventem

Chaos op luchthaven Zaventem

Vanaf vandaag werkt Brussels Airport op 80% van de normale capaciteit. Maar door het hoge aantal reizigers staan er lange wachtrijen aan de veiligheidscontroles net voor de vertrekhal. Door de hoge wachttijden hebben een aantal reizigers hun vlucht gemist. 

“Brussels is back in business”, met die woorden opende premier Michel (MR) zondag de vertrekhal van Zaventem die zwaar beschadigd raakte tijdens de aanslag van 22 maart. Vandaag volgt dan de grote test want 25 luchtvaartmaatschappijen nemen vanaf vandaag hun intrek in de vertrekhal.

Sommige delen van de vertrekhal blijven voorlopig afgesloten omdat er nog herstellingen moeten worden uitgevoerd. Maar in het gedeelte dat werd opengesteld kunnen intussen zo’n 111 check-inbalies gebruikt worden. Anderzijds blijven ook de 36 check-inbalies in de tijdelijke vertrekhal operationeel. Op die manier kan de capaciteit opgedreven worden naar 80%. De bedoeling is om tegen de grote zomervakantie alle reizigers opnieuw te kunnen verwelkomen in de vertrekhal. 

Lange wachttijden aan de veiligheidsscreening

Maar de eerste piek van passagiers heeft veel geduld moeten uitoefenen. Aan de veiligheidsscreening vooraf moesten mensen tot meer dan 2 uur aanschuiven. Sommige reizigers hebben daardoor hun vlucht gemist. Brussels Airport raadt daarom passagiers aan om tijdig naar de luchthaven te komen.