Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chinese club pakt paspoort Carrasco af na vechtpartij

Chinese club pakt paspoort Carrasco af na vechtpartij

Dalian Yifang, de Chinese club van Yannick Carrasco, heeft het paspoort van de Vilvoordenaar afgepakt. Carrasco miste daardoor twee interlands met België voor de Nations League. Aanleiding is een vechtpartij op training waarbij Carrasco de neus van een medespeler brak.

Het opstootje met ploegmaat Jin Pengxiang dateert al van augustus, maar raakte pas vier maanden later bekend. Zijn club Dalian Yifang vond Carrasco China niet mocht verlaten voor hij publiekelijk zijn excuses aanbood. Daardoor miste hij de twee vorige interlands. Nadat die paspoortproblemen uitlekte, bood Carrasco alsnog zijn excuses aan in een videoboodschap.

“Ik wil mij officieel verontschuldigen, niet alleen met woorden maar ook met daden. Ik heb voorgesteld om 10.000 euro te betalen om zijn medische kosten te vergoeden, maar dat heeft hij geweigerd,” zei Carrasco in het filmpje.

Penfxiang speelde sinds de vechtpartij niet meer voor Dalian Yifang. Volgens Carrasco’s manager Henrotay zijn de verontschuldigen voldoende voor Dalian Yifang. Dat Pengxiang een rechtszaak zou aanspannen tegen Carrasco of die zwijggeld zou gekregen hebben van de Vilvoordenaar het zaakje toe te dekken, vindt Henrotay volledig uit de lucht gegrepen.

Of Carrasco intussen zijn paspoort heeft teruggekregen, is niet duidelijk.