Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Christelijke vakbond dreigt met staking op Zaventem

 

Christelijke vakbond dreigt met staking op Zaventem

De christelijke vakbond ACV heeft een stakingsaanzegging ingediend op Brussels Airport. Reden voor de stakingsdreiging is het ontslag van twee medewerkers van de luchthaveninspectie.

De twee werknemers werden op staande voet ontslagen. Ze zouden een alarm hebben genegeerd. Maar volgens de vakbond ligt de oorzaak bij het veiligheidssysteem dat niet goed functioneert. Bovendien is er volgens de vakbond te weinig personeel bij de inspectiediensten. De stakingsaanzegging loopt af binnen zeven dagen. Als de directie tegen die tijd niet tegemoetkomt aan de vragen van de vakbond, dreigt een staking. Niet alleen van het veiligheidspersoneel. De aanzegging is ingediend voor heel de luchthaven. Voorlopig heeft enkel de christelijke vakbond een aanzegging ingediend.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!