Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Civiele Bescherming Liedekerke over drama dat ergste nachtmerrie overtrof

Civiele Bescherming Liedekerke over drama dat ergste nachtmerrie overtrof

De civiele bescherming van Liedekerke heeft haar werk op de luchthaven afgerond. Een vijftiental agenten stond er onder meer in voor het opsporen en evacueren van de slachtoffers. Enkele agenten krijgen psychologische begeleiding om de gruwelijke taferelen te verwerken.
Ook de civiele bescherming van Liedekerke rouwt om de slachtoffers van de aanslagen op Brussels Airport en de Brusselse metro. De agenten die dinsdagochtend dienst hadden, werden naar de luchthaven gestuurd, om er te helpen bij het opsporen en evacueren van de slachtoffers. Ze troffen een drama aan dat hun ergste nachtmerrie overtrof.
 
"Dit is zeer uitzonderlijk. Grote incidenten zijn er niet zoveel, zeker niet met deze impact. We hadden indertijd de Herald. Nu de luchthaven, dat is toch wel iets anders. Slachtoffers, die roepen, tieren, huilen, op de grond liggen te kermen, dat is toch wel een andere impact dan al het vorige dat we al gedaan hebben. Zeker omdat het dicht bij de deur is", vertelt Guy Spitaels van de Civiele Bescherming Liedekerke.
 
De agenten van de Civiele bescherming kregen na hun interventie dan ook psychologische hulp aangeboden. "Er zijn mensen die het moeilijk hebben met de verwerking van het incident, door de grote omvang en de vele slachtoffers," vertelt Spitaels.