Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cocktail in het spoor van kelner Reda

Cocktail in het spoor van kelner Reda

Elke woensdagavond volgen we in Cocktail studenten die in de vakantie een centje bijverdienen. De 16-jarige Reda Elassooudi uit Dilbeek doet zijn eerste ervaring als jobstudent op bij Brasserie Bijgaarden. Werken in de horeca is volledig nieuw voor hem.

Reda bedient enkele klanten als Cocktail hem opzoekt in Groot-Bijgaarden. “Ik heb wel ooit eens moeten helpen voor het eindejaarsbal op school, maar dit is toch nog wat anders. De eerste dagen waren moeilijk. Het was wel heel druk, de warmte maakte het ook nog eens extra vermoeiend,” zegt Reda.

Stilaan vind Reda zijn weg doorheen brasserie Bijgaarden. “Het moeilijkste is eigenlijk de tafelnummers onthouden. Dat lijkt iets klein, maar is belangrijk. Soms kom ik met gerechten aan tafel en besef ik: oei, het is hier niet dat ik moet zijn. Begin dan maar eens te zoeken. Ook het gewicht is een uitdaging. Acht keer mosselen op een plateau naar de klanten brengen, dat weegt veel.”

Horeca is voor geen Reda geen droomjob, hij wil namelijk dokter worden. Maar het is wel een goeie kans om werkervaring op te doen. “In de horeca is het meestal druk en dat helpt om mijn stress te beheersen. Als dokter later zal ik dat ook nodig hebben”, besluit Reda.

Benieuwd naar het kelneravontuur van Reda? Kijk dan vanavond naar Cocktail, meteen na het nieuws.