Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coronabesmetting in buitenschoolse kinderopvang Okidoki

Coronabesmetting in buitenschoolse kinderopvang Okidoki

In de buitenschoolse kinderopvang Okidoki (Halle/Buizingen) werd bij één van de begeleiders een besmetting vastgesteld met het coronavirus. De begeleidster en de kinderen waarmee ze nauw contact had, werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Na overleg met de preventiearts van het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid, werd beslist dat de kinderopvang wel geopend blijft. 

Dat de kinderopvang open blijft, heeft alles te maken met het feit dat slechts een deel van de kinderen contact heeft gehad met de besmette begeleidster. Ook werden de nodige voorzorgsmaatregelen onder de personeelsleden altijd strikt toegepast.

Dat de begeleidster besmet is met het coronavirus raakte gisteren bekend. 

Alle betrokken ouders werden persoonlijk geïnformeerd en alle scenario’s die door het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid werden uitgewerkt, werden onmiddellijk toegepast. Zo worden de begeleidster die positief testte en alle kinderen met wie ze een nauw contact heeft gehad, preventief in quarantaine geplaatst. De ouders werden ook uitgebreid geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die ze de volgende dagen strikt moeten naleven en opvolgen.