Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Crevits ontkent beperking onderwijsmiddelen Sint-Pieters-Leeuw

Crevits ontkent beperking onderwijsmiddelen Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw vreest de Sp.a dat de Leeuwse basisscholen 190.000 euro werkingsmiddelen zullen verliezen omdat de Vlaamse overheid de extra steun voor anderstalige en kansarme leerlingen wil afschaffen. Maar minister van Onderwijs Crevits ontkent dit.

Volgens de Sp.a van Sint-Pieters-Leeuw wil de Vlaamse regering de werkingsmiddelen voor alle scholen gelijkschakelen en dat los van de achtergrond van hun leerlingen. Volgens de partij zullen kansarme scholen daardoor benadeeld worden. En zo zijn er nogal wat in Leeuw. “We zitten in de rand rond Brussel, dus hier zijn sowieso veel anderstalige kinderen. Maar we hebben ook heel veel kinderen uit een kansarm milieu. Die bevinden zich voornamelijk in de scholen in Zuun, Ruisbroek en Negenmanneke”, verduidelijkt David Van Vooren van de Sp.a in Sint-Pieters-Leeuw. Volgens een berekening van de Sp.a zouden door de nieuwe regeling de Leeuwse scholen 190.000 euro minder werkingsmiddelen krijgen.

Spelletje van de oppositie

Aan de telefoon liet het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Crevits (CD&V) ons weten dat de cijfers van de Sp.a van Leeuw niet juist zijn.  Het kabinet heeft het over een strategisch spelletje van de oppositie dat ook in andere gemeenten gespeeld wordt.