Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cruciale uren voor waterleiding Dilbeek

Cruciale uren voor waterleiding Dilbeek

Het worden spannende momenten voor de lekkende hoofdwaterleiding in de Stationsstraat in Dilbeek. Die werd de voorbije weken met een revolutionaire techniek hersteld. De komende dagen wordt bekeken of dat huzarenstukje gelukt is en de problemen met de waterdruk definitief van de baan zijn.

Voor de herstelling werd een revolutionaire techniek gebruikt waarbij een kous als het ware over een afstand van 200 meter in de kapotte buis werd getrokken. Die kous wordt dan zo hard dat het een nieuwe buis vormt. Het is de eerste keer dat de techniek wordt gebruikt bij een waterleiding van zo'n omvang. Uit de eerste testen blijkt dat de kous goed gehard is, maar die wordt komende dagen onder druk gezet.

"Het is de eerste keer dat de techniek gebruikt wordt bij zo'n grote druk. Afhankelijk van de resultaten wordt vanaf eind deze week normale doorstroming gepland", zegt Bruno Pessendorfer van Farys. Als de testen lukken, kan het wegdek volgende week aan de Stationsstraat hersteld worden. Daarmee zou een einde komen aan de waterproblemen die al sinds eind november hinder veroorzaken in Dilbeek en omstreken.