Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Daags na actiedag: 15.000 extra vertrekkende passagiers op Brussels Airport

Daags na actiedag: 15.000 extra vertrekkende passagiers op Brussels Airport

Het belooft een drukke dag te worden vandaag op Brussels Airport. Door omboekingen van vluchten die normaal gisteren moesten vertrekken, verwacht de luchthaven van Zaventem vandaag 15.000 vertrekkende passagiers extra. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als normaal. Om wachttijden te vermijden, wordt er extra personeel ingezet.

Door een nationale actiedag van de vakbonden vertrok gisteren vanop de luchthaven van Zaventem geen enkele vlucht. De achterstand wordt de komende dagen ingehaald. Daardoor verwacht Brussels Airport vandaag zo’n 35.000 vertrekkende passagiers. “Samen met de aankomende passagiers zitten we dan aan zo’n 65.000 passagiers. Normaal is dinsdag een rustige dag, maar vandaag belooft het één van de drukste dagen te worden sinds de coronacrisis”, zegt Nathalie Pirard van Brussels Airport.

Vooral rond 11 uur en 16 uur vandaag wordt een piek verwacht. De luchthaven vraagt passagiers om de status van hun vlucht goed bij te houden. Door de drukte kunnen langere wachttijden ontstaan, daarom wordt aan de incheckbalies en paspoortcontroles extra personeel ingezet.