Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Daders gewelddadige hold-up maakten 700 euro buit

Daders gewelddadige hold-up maakten 700 euro buit

Bij de gewapende overval van gisterochtend op een tankstation in Overijse gisteren, is 700 euro buitgemaakt. Van de daders is nog altijd geen spoor.

"Blijkbaar zijn ze behoorlijk gewelddadig te werk gegaan", zegt woordvoerster Carol Vercarre. "De uitbater van de shop kreeg een slag in zijn gezicht van een verdachte, een andere bedreigde hem met een mes, nog een andere met een vuurwapen. Hij werd verplicht de kluis te openen, waaruit ze ongeveer 700 euro ontvreemdden. Nadien knevelden ze hem. Een klant die toevallig binnenkwam en een koffie wilde nemen, werd plots aan zijn rug vastgegrepen, meegenomen naar dezelfde ruimte waar de uitbater zat en daar ook gekneveld.”

De daders haalden dan de kassa leeg en namen twee gsm’s die onder de toonbank lagen. ‘Een klant die binnenkwam toen ze net wilden vertrekken, werd door een van de verdachten op zijn rug en hoofd geslagen met een vuurwapen”, vertelt Vercarre. “Hij werd in de shop geduwd en daar nog geslagen en geschopt, zijn horloge werd ontvreemd. De vierde verdachte is voortdurend in de auto gebleven. Er is nog geen spoor van hen."