Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Buyst heeft vertrouwen in zesdaagse Gent: 'sterkte ligt in onze uithouding'

De Buyst heeft vertrouwen in zesdaagse Gent: 'sterkte ligt in onze uithouding'

WielrennerJasper De Buyst uit Asse presteerde gisteren prima op de derde avond van de Zesdaagse van Gent baanwielrennen. De Buyst en maatje Tosh Van der Sande staan met nog drie wedstrijddagen te gaan op een mooie vierde plaats met 130 punten. Dat zijn er dan wel 14 minder dan het leidersduo De Ketele-Ghys, maar het belooft nog bijzonder spannend te worden met bovenaan maar liefst zes duo's in dezelfde ronde.

 

Gisterenavond konden De Buyst en Van er Sande een overwinning in de wacht slepen en daar zijn ze erg tevreden mee, zegt Jasper De Buyst uit Asse. “Ik ben er heel blij mee. We hebben ook onze stempel kunnen drukken in de koers en dan is het fijn om de rit al winnend af te sluiten. Het verschil tussen de nummers twee en drie is ook super klein geworden.”

De ploegkoers leerde De Buyst alvast één ding. “Onze grootste tegenstanders zijn Robbe Ghys en Kenny De Ketele,” vertelt hij. Die twee zitten in dezelfde ronde van De Buyst en Van der Sande en lopen momenteel 14 punten voor. Toch kan er nog veel gebeuren. Dat weet De Buyst zelf ook: “Maar onze sterkte ligt in onze uithouding. We hebben allebei de grote rondes in de benen, dus normaal gezien zouden deze zes dagen ook moeten lukken.”