Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Coppel wil als onafhankelijke zetelen

De Coppel wil als onafhankelijke zetelen

In een interview met Doorbraak heeft Martine De Coppel aangegeven actief te willen blijven in de Grimbergse politiek. De Coppel wil haar zitje in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (OCMW)  behouden en daar als onafhankelijke zetelen.

Eind juni kwam De Coppel in opspraak toen ze als gemeenteraadsvoorzitter een racistische opmerking maakte tijdens een digitale gemeenteraad. De uitspraak lokte niet alleen hevige reacties uit bij de oppositie, ook de Grimberse meerderheidspartijen N-VA en Open VLD uitten zware kritiek. Zo vroeg onder meer eerste schepen Philip Roosen (N-VA) het ontslag van De Coppel. Na aanhoudende kritiek liet De Coppel op 27 juni weten volledig te breken met de lokale politiek en wou ze al haar mandaten teruggeven aan Vernieuwing.

Dezelfde dag nog nam ze ook ontslag uit haar mandaat als gemeenteraadslid. Op die stappen komt De Coppel nu deels terug, want in een interview met Doorbraak liet ze weten dat ze als onafhankelijke wil zetelen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (OCMW). "Vernieuwing betreurt dat De Coppel gedeeltelijk terugkomt op haar engagement om te stoppen met de lokale politiek en zal blijven aandringen op de teruggave van het OCMW-mandaat aan onze partij", laat voorzitter van Vernieuwing Chantal Lauwers weten.