Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De herinneRING 97: Lennik fuseert met aartsrivaal Zellik

De herinneRING 97: Lennik fuseert met aartsrivaal Zellik

In april 1997 raakte het nieuws bekend dat volleybalclub Lennik zou fuseren met aartsrivaal Lennik. Het nieuws sloeg bij de supporters van Lennik in als een bom.

In de jaren ’90 speelde volleybalclub Zellik op topniveau. In ‘92,’93 en ’94 behaalde de club 3 opeenvolgende landstitels. Ook in de Europabeker gooide de club hoge ogen. Maar in ’97 kwam aan het mooie liedje een einde. De club had enorme schulden en ging in vereffening.

Tot grote verbazing van iedereen gingen Zellik en Lennik een fusie aan om samen een sterke nieuwe Vlaams-Brabantse topclub te vormen. In Lennik waren de supporters met verstomming geslagen. Vooral over het feit dat sporthal Molenbos en niet de Jo Baetens-sporthal in Lennik de nieuwe thuishaven zou worden van de nieuwe fusieploeg. Bekijk in de herinneRING alvast de reportage van dag op dag 18 jaar geleden.

Intussen heeft de tijd de wonden geheeld. Nooit eerder telde de club zoveel supporters als vandaag. Dat werd nog maar eens duidelijk tijdens de finale enkele weken geleden  van de volleybalbeker van België in het Sportpaleis in Antwerpen.