Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De mening van de lijsttrekkers: HERNE

De mening van de lijsttrekkers: HERNE

In Herne haalde CD&V met burgemeester Kris Poelaert zes jaar geleden maar liefst 16 van de 17 zetels binnen. Dit keer krijgt hij tegengewicht van N-VA en KwadrantPlus.

Kris Poelaert - CD&V

Wat zijn de pluspunten van het huidige beleid?

Meer dan 20 wegen werden heraangelegd en er kwam een fietsverbinding tussen Herne en Kokejane. Herne leeft! Met de sporthal wist onze gemeente al heel wat inwoners in beweging te brengen. Ook voor jeugd en senioren werd het aanbod sterk uitgebreid. De gesubsidieerde inrichting en het aanbod binnen het klooster is evenzeer een schot in de roos en biedt, naast rust en natuur, het gemeenschaps- en culturele leven een extra boost. Spaarzaam handelen maakt dat we ook de financiële draagkracht hebben versterkt. 

Wat zijn de minpunten van het huidige beleid?

Herne is een van de veiligere gemeenten, maar begin 2016 werden op twee maanden tijd maar liefst 50 diefstalpogingen gemeld. Omdat alle voorgaande inspanningen (oprichting BIN, subsidies voor beveiliging, enz.) onvoldoende leken schakelden wij een beveiligingspatrouille in. Ook werden de eerste ANPR-camera’s geplaatst. Het overgrote deel van de bevolking tekende tegen de inplanting van 3 windmolens nabij een woonkern.  Het gemeentebestuur leverde haar bijdrage tot de weigering van de vergunning. Met het strategisch plan en de klimaatactiegroep willen we hierop antwoord bieden. 

Welke acties/plannen staan er op uw verlanglijstje voor de komende zes jaar?

Herne gaat een stap verder en voorziet in een duurzame uitbouw om betaalbare huisvesting te verschaffen aan jonge gezinnen en senioren onder meer via de omvorming van de Fondatel en de uitbreiding van het rusthuis. Het centrum en de stationsomgeving worden heraangelegd. We zorgen ook voor kernversterking door de ontwikkeling van de Markevallei en ondersteunen het energiebesparend gedrag van Hernenaren zodat energiekosten betaalbaar blijven voor iedereen. 

 

Van N-VA en KwadrantPlus ontvingen we geen antwoorden.