Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Met in Vilvoorde opnieuw open

De Met in Vilvoorde opnieuw open

Brasserie De Met in Vilvoorde heeft opnieuw de deuren geopend. Dat laat de uitbater weten op zijn Facebookpagina. Er is weliswaar nog geen oplossing voor het juridisch dispuut met erfpachthouder brouwerij Haacht. Maar de uitbater heeft een tijdelijke keuken geïnstalleerd om het financieel verlies te beperken. 

Op 17 februari moest Brasserie De Met in Vilvoorde noodgedwongen sluiten wegens een gaslek in keuken. Maar er zijn nog tal van andere gebreken. Zo is er geen verwarming of warm water en zijn er problemen met de afvoer en de keukenvloer.  (Bekijk ook de reportage ‘Brasserie De Met in Vilvoorde moet sluiten door gaslek’)

Begin februari stelde de stad Vilvoorde brouwerij Haacht in gebreke. De Met is eigendom van de stad, maar brouwerij Haacht is erfpachthouder. Als 'huisbaas' is de brouwerij verantwoordelijk voor de herstellingen. Eind vorige maand vond een verzoeningsgesprek plaats op het vredegerecht waar de advocaat van brouwerij Haacht liet weten dat de nodige herstellingen zullen worden uitgevoerd.

Maar in afwachting daarvan heeft uitbater Aaite Rillaerts op eigen kosten een keuken laten installeren. Op die manier wil hij het verlies beperken. Dat schrijft Goeiedag.be. Ondanks de beperkte kaart zijn de klanten zeer enthousiast over de heropening. De uitbater wil nu de erfpacht overnemen van de brouwerij zodat hij zelf de broodnodige herstellingen kan uitvoeren.