Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Waterbus verwelkomt 3.000ste pendelaar

De Waterbus verwelkomt 3.000ste pendelaar

De Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel verwelkomt vandaag haar drieduizendste pendelaar van het jaar. De boot is  een comfortabel en filevrij alternatief voor de auto en vaart elke dag uit.

 

Minister Dalle en Gedeputeerde Tom Dehaene begroeten morgen de drieduizendste pendelaar op de waterbus. Daarnaast kijken ze graag hoe ook de Waterbus zich heeft aangepast aan de bijzondere Coronamaatregelen.  Sinds 1 mei van dit jaar kiest De Waterbus opnieuw uit ruime sop. Van maandag tot vrijdag, tussen negen en vijf uur 's avonds voer de Waterbus tussen de Steenkaai in Vilvoorde en Sainctelette in Brussel. Vanaf 1 juli is dat zelfs dagelijks. 

Wie meevaart moet verplicht een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden van de medepassagiers. Daarom is de capaciteit teruggebracht van meer dan 100 naar 50 passagiers. Vandaag verwelkomde De Waterbus haar 3.000ste pendelaar in aanwezigheid van gedeputeerde Tom Dehaene en Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle.
Met het oog op de staycations deze zomer willen beiden De Waterbus promoten als een ideaal vervoersmiddel vanuit Vilvoorde en omgeving naar Brussel.