Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delhaize in Beersel en Drogenbos slachtoffer van vandalisme

Delhaize in Beersel en Drogenbos slachtoffer van vandalisme

In een depot van de e-commerce van Delhaize in Drogenbos zijn de banden van vijf bestelwagens plat gestoken. Eerder dit weekend was het filiaal in Beersel al het slachtoffer van vandalisme. De winkel werd beklad en op de gevel stond een niet mis te verstane boodschap in het Frans geschreven: “Dood aan de bazen”.

Het sociaal conflict bij Delhaize wordt alsmaar grimmiger. De directie van de supermarktketen houdt vast aan het plan om 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. Het sociaal overleg leverde tot nu toe niets op. Afgelopen weekend bereikte het conflict een nieuw dieptepunt. In Drogenbos zijn de banden van vijf bestelwagens plat gestoken. Het lek steken van de banden wordt opgeëist door een anoniem collectief. “Delhaize denkt enkel in termen van kosten en winst”, klinkt het. Het vandalisme zou geen gevolgen hebben op de dienstverlening.

Eerder op het weekend waren vijf winkels, waaronder die in Beersel, het mikpunt van vandalisme. Op de gevel stond ‘Dood aan de bazen’ geschreven, de ingang werd besmeurd en op de ramen stond een boodschap ‘steun aan de stakers’. De politie startte een onderzoek op en hield de winkel de voorbije dagen nauwlettend in het oog. Het personeel en de vakbonden distantiëren zich van de actie.
 

Foto: Facebook