Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delhaize bouwt grootste wijnbottelarij van het land in Kobbegem

Delhaize bouwt grootste wijnbottelarij van het land in Kobbegem

Begin deze maart is warenhuisketen Delhaize gestart met de bouw van een nieuwe wijnbottelarij op de voormalige HLN-site in Kobbegem, bij Asse. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro. In de bottelarij zullen 73 mensen tewerkgesteld worden.

In Kobbegem bouwt Delhaize de grootste wijnbottelarij van het land. “De nieuwe gebouwen, met een oppervlakte van 8.500 m², zullen worden uitgerust met technische innovaties waardoor de controle en het beheer van de wijnen vergemakkelijkt wordt”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “De medewerkers zullen ook veiliger en comfortabeler kunnen werken dankzij een beter beheer van alle diensten en een betere ventilatie en verlichting. De nieuwe indeling van de kelders zal tijd besparen en de activiteiten efficiënter maken.”

Jaarlijks zullen er miljoen liters wijn gebotteld worden. "Omgerekend gaat het om het equivalent van 14 olympische zwembaden. De bottelarij krijgt een opslagcapaciteit van 2 miljoen liter wijn. Er zullen in totaal 73 mensen tewerkgesteld worden”, aldus Dekelver.