Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Demir erkent Hallerbos als natuurreservaat

 

Demir erkent Hallerbos als natuurreservaat

Het bekende Hallerbos in onze regio krijgt het statuut van natuurreservaat. “Zo krijgt het Hallerbos de bescherming die het verdient”, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA).

 

“Door de erkenning als natuurreservaat worden de natuurwaarden in het gebied beter beschermd”, legt Zuhal Demir uit. “Het Hallerbos is over de landsgrenzen heen misschien wel het bekendste natuurdomein van Vlaanderen. De jaarlijkse bloemenpracht tijdens de lentebloei van de Wilde hyacint zette het bos internationaal op de kaart. Maar ook zonder hyacinten is het naar Vlaamse normen met bijna 600 hectare een groot en bijzonder waardevol bos met een enorme biodiverstieit. En dat verdient bescherming als natuurreservaat.” Het Agentschap Natuur en Bos is opgetogen met de beslissing van Demir. “De keuze van de minister is ook een erkenning voor onze inspanningen. Het Hallerbos wordt natuurlijk geapprecieerd door een breed publiek. Bij deze erkenning hoort ook een goedgekeurde toegankelijkheidsregeling die vastlegt via welke routes wandelaars, ruiters en fietsers kunnen komen genieten van het Hallerbos.”

 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.