Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Derde asbest-saneringsronde in Kapelle-o/d-Bos en omgeving

Derde asbest-saneringsronde in Kapelle-o/d-Bos en omgeving

De Openbare Afvalstoffenmaatschappij OVAM zal in onze regio in 7 gemeenten een derde saneringsronde organiseren voor het verwijderen van asbestproductieafval. Inwoners kunnen tot 15 mei melden of er mogelijk afval van asbestproductie op hun perceel aanwezig is. Een deskundige onderzoekt dan het terrein en indien nodig wordt er gesaneerd.

Van 2004 tot 2011 voerde OVAM in 19 gemeenten rond Kapelle-op-den-Bos en Willebroek al twee grote asbestverwijderingsprojecten uit. Toen zijn er 265 percelen met zogenaamde asbestcementdraailingen onderzocht en gesaneerd.  Nu komt er een derde ronde.

“Als mensen een vermoeden hebben dat er asbest op hun perceel ligt, kunnen ze dat melden.  Nadien komt er een deskundige die zal oordelen of een sanering nodig is”, verduidelijkt Jan Verheyen van OVAM. In onze regio zullen de inwoners van Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk en Zermst een nieuwsbrief ontvangen waarin staat wat ze precies moeten doen. De onderzoeks- en saneringskosten worden door OVAM gedragen.

OVAM vreest intussen voor een tekort aan stortplaatsen. (Lees ook ‘Te weinig plaats om asbest te storten’)