Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Derde ongeval op steenweg in zeven maanden

Derde ongeval op steenweg in zeven maanden

Op de Ninoofsesteenweg op de grens van Leerbeek met Kester, allebei deelgemeenten van Gooik, is zondagavond opnieuw een wagen uit de bocht gegaan. Het is het derde zwaar ongeval op de steenweg in zeven maanden tijd.

De bestuurster reed in richting van Ninove toen ze de controle over het stuur verloor. De auto reed in de bocht rechtdoor, ramde enkele paaltjes van een weideafsluiting en een verkeersbord. De brandweer moest de bestuurster uit haar wagen bevrijden. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Het is het derde ongeval op enkele maanden in de beruchte opeenvolging van verraderlijke bochten. Een maand geleden nog kwam er een 21-jarige bestuurder om het leven. De steenweg werd jaren geleden heraangelegd om hem veiliger te maken. Sindsdien daalde het aantal ongevallen, maar de gemeente vraagt dringend nieuwe maatregelen.

"Trajectcontrole tot aan het kruispunt d’Hoeft staat hoog op het prioriteitenlijstje van de gemeente”, zegt burgemeester Michel Doomst. “We hebben een onderhoud gevraagd met Agentschap Wegen en Verkeer om maatregelen uit te werken. We hebben de indruk de weg uitnodigt tot sneller rijden.”