Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Di Rupo informeert zich in Halle over mogelijkheden hernieuwbare energie

Di Rupo informeert zich in Halle over mogelijkheden hernieuwbare energie

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) bracht vanmorgen een bezoek aan de Dassenveld-site van Colruyt, in Halle. Hij kreeg er tekst en uitleg bij de inspanningen die de Colruyt Group doet om zo veel mogelijk hernieuwbare energie te gebruiken in de logistiek en het transport.

De rondleiding ging onder meer langs de duurzame koelinstallaties én de groene waterstofinstallaties. In het relanceplan van de Waalse Regering is voor dat laatste veel aandacht, ze willen de productie, het transport en het gebruik ervan in zo veel mogelijk domeinen stimuleren.

“Ik denk dat waterstof in de toekomst zeker één van de energiebronnen voor auto’s, vrachtwagens en andere vervoersmiddelen zal zijn,” aldus Di Ruop. “We bevinden ons nog in de onderzoeksfase en er is nog veel onduidelijk. Met olie was dat makkelijker, maar we moeten meer aandacht hebben voor het milieu. Energie besparen, maar ook hernieuwbare energie produceren.”

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.