Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dievenbende opgerold die opereerde vanuit Wemmel

Dievenbende opgerold die opereerde vanuit Wemmel

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft afgelopen weekend een bende opgerold die diefstallen pleegde in kluizen van bedrijven, maar ook voertuigen en nummerplaten stal. De bende opereerde vanuit Wemmel. Vijf personen zijn aangehouden. Daarbij ook een inwoner uit Grimbergen en één uit Asse.

Het onderzoek naar de dievenbende startte in mei vorig jaar. Vorige zondag werden dan gelijktijdig twaalf huiszoekingen uitgevoerd. In onze regio waren er huiszoekingen in Asse, Wemmel, Grimbergen en Vilvoorde. “Tijdens de huiszoekingen werden onder meer wapens, gestolen voertuigen, goederen afkomstig van diefstallen, luxegoederen en cash geld gevonden”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde.

Zes verdachten werden opgepakt, vijf van hen zijn intussen aangehouden. Het gaat om drie Belgen en twee Roemenen, allemaal tussen de 26 en 48 jaar oud. Onder hen ook inwoners uit Asse en Grimbergen. “De daders waren afkomstig uit het Brusselse misdaadmilieu, kwamen bijna dagelijks samen en opereerden vanuit een pand op de Romeinsesteenweg in Wemmel”, aldus Blondeau. “Het pand diende ook als logistieke bergplaats voor het inbrekersmateriaal en voertuigen die gebruikt werden door de bende tijdens de feiten.”

De bende pleegde de feiten over heel het land. Ze gebruikten daarbij sportieve voertuigen met zware motoren. “Die waren bedoeld om de politie te kunnen afschudden. De voertuigen werden door de bende gestolen en ondergebracht in verschillende gehuurde garageboxen”, besluit Blondeau.