Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbeek investeert 20 miljoen euro in betere wegen en voetpaden

Dilbeek investeert 20 miljoen euro in betere wegen en voetpaden

In zes jaar tijd investeert Dilbeek ongeveer 20 miljoen euro in zijn wegen en voet- en fietspaden. Dat schrijft De Standaard. De wegen en paden die er het slechtste aan toe zijn, worden eerst aangepakt. 

Dilbeek maakt inhaalbeweging

Uit een inventaris van 2013 bleek dat 33 % van de wegen in zeer slechte of matige toestand verkeerde. Daarom besliste het gemeentebestuur om een inhaalbeweging te maken. De slechtste wegen kwamen al eerste aan de beurt, maar het werk is nog lang niet af. De d'Arconatistraat, de Hendrik Placestraat, een deel van de Wilgengaarde, de Scheestraat en, de Lostraat krijgen de komende maanden een nieuwe toplaag. De hinder zal hier beperkt blijven.

Grondige vernieuwing

De Kloostermuur in Groot-Bijgaarden, de Bettendrieswjk in Itterbeek en de Vergelslan in Dilbeek worden grondiger aangepakt. Daar wordt ook de fundering, de boordstenen en indien nodig het voetpad vernieuwd. Deze werkzaamheden zullen vermoedelijk in de loop van het najaar starten. De hinder zal uiteraard groter zijn.

Nieuwe voetpaden

In de Peter Benoitstraat, de Lindenlaan, de Rozenlaan in Groot-Bijgaarden, dee Akkerstraat in Schepdaal-Itterbeek en de Halleweg in Itterbeek worden de voetpaden vernieuwd. Nog voor het bouwverlof moeten deze werkzaamheden starten.