Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbekenaar Michael Verschueren sportieve baas bij Anderlecht

Dilbekenaar Michael Verschueren sportieve baas bij Anderlecht

Wat al een hele tijd in de lucht hing, is vandaag ook bevestigd. Dilbekenaar Michael Verschueren wordt de nieuwe sportief directeur van voetbalclub Anderlecht. Hij treedt zo in de voetsporen van z'n vader en Grimbergenaar Mister Michel Verschueren, die van 1980 tot 2003 manager was bij Anderlecht. Michael Verschueren wil voluit de kaart trekken van de jeugd.

Michael Verschueren stelde vandaag tijdens een persconferentie de nieuwe sportieve structuur van Anderlecht voor. De Dilbekenaar zelf wordt sportief directeur. Verschueren wil vooral delegeren en het sportieve departement aansturen. Voor dat departement worden nog een achttal profielen gezocht.

Zijn voorganger bij Anderlecht, Luc Devroe, wordt zijn rechterhand en zal een belangrijke stem hebben binnen de scouting en het transferbeleid van de club. Al doen Devroe en Verschueren dat niet alleen, een transfercomité moet straks namelijk bepalen welke spelers naar het Astridpark worden gehaald.

De club onderhandelt ook met verschillende kandidaten voor de post van technisch directeur. Verschueren hoopt die midden december voor te stellen. Daarnaast trekt de Dilbekenaar volop de kaart van de jeugd. Zo wil hij fors investeren in de infrastructuur van het opleidings- en trainingscentrum in Neerpede. Ook wil Verschueren dat jaarlijks twee spelers uit die jeugdacademie verplicht doorstromen naar de A-kern. 

Daarbij richt Verschueren zich met het project ‘In Youth We Trust’ ook naar het buitenland. Hij wil samenwerken met Chinese en Amerikaanse clubs om talent op te sporen. Via die buitenlandse samenwerkingen wil de Dilbekenaar met Anderlecht ook nieuwe buitenlandse commerciële paden bewandelen.

Foto: Twitter RSC Anderlecht