Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Directie skeyes: "Sociaal akkoord wordt niet heronderhandeld”

Directie skeyes: "Sociaal akkoord wordt niet heronderhandeld”

Het lijkt hard tegen hard te blijven tussen de directie van luchtverkeersleider skeyes en de vakbonden bij het bedrijf. De directie wil het bereikte akkoord, dat door een groot deel van het personeel niet gedragen wordt, niet heronderhandelen. Er zouden wel vergaderingen komen om het akkoord verder in detail uit te werken.

De luchtverkeersleiders legden vanmorgen het werk neer naar aanleiding van een geplande toelichting van het akkoord door de directie. Dit werd uiteindelijk geschrapt omdat het personeel de vergadering massaal wilde bijwonen en er zijn ongenoegen wilde kenbaar maken. Het sociaal akkoord dat vorige vrijdag werd bereikt, is immers slechts getekend door de socialistische vakbond ACOD, die bij skeyes een kleine minderheid van het personeel vertegenwoordigt. Het gevolg: geen luchtverkeer tussen 9 en 13uur vanmorgen en opnieuw een dag vol geschrapte en vertraagde vluchten op de luchthavens in Zaventem en Charleroi en een ellenlange sliert balende reizigers.

In een nieuw persbericht vanmiddag geeft de directie bij de luchtverkeersleider aan dat er geen sprake kan zijn van heronderhandeling van het akkoord. Wel zouden op enkele vergaderingen bepaalde details in het akkoord duidelijker worden uitgewerkt. De eerste vergadering zou reeds maandag plaatsvinden. Skeyes houdt ook vast aan de geplande infosessies in de loop van de volgende dagen, waar het sociaal akkoord verder zou worden toegelicht.