Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dirk Janssens uit Dilbeek legt eed af in de Kamer

Dirk Janssens uit Dilbeek legt eed af in de Kamer

Open VLD-er Dirk Janssens legt vanmiddag de eed af als federaal parlementslid. De 51-jarige Dilbekenaar volgt Maggie De Block op die in de nieuwe regering minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken is. Dirk Janssens is ook gemeenteraadslid in Dilbeek én provincieraadslid.

Vorige zaterdag legde Maggie De Block de eed af  als federaal minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken.  Daardoor komt haar zitje vrij in de Kamer. Haar opvolger is Dirk Janssens uit Dilbeek. Hij beseft dat het een stevige uitdaging wordt om de populaire Merchtemse politica op te volgen.  “Maggie De Block heeft er al een politieke loopbaan opzitten van 20 jaar.  In vergelijking met haar ben ik een groentje.  Maar iedereen kent me wel als een harde werker”, aldus Dirk Janssens. 

Het nieuw parlementslid hoopt zich te kunnen concentreren op lokale middenstand en sociale zaken.  “Dat is niet omdat dit laatste ook een specialisatie van De Block is.  Maar wel omdat ik als advocaat vaak te maken krijg met arbeidsrecht en sociale zaken”, verduidelijkt Janssens. 

Zo meteen legt de 51-jarige advocaat de eed af en dat geeft toch wat kriebels. “Noem het gezonde plankenkoorts.  Maar anderzijds ga ik wel genieten”, aldus Janssens.  In de provincie wordt Janssens opgevolgd door voormalig volksvertegenwoordiger Dieudonné Horlait uit Halle.