politiehuis.png

Dit wordt het nieuwe politiehuis van AMOW

maa 3 feb 2020

Tegen 2023 verhuist de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) naar een nieuw politiehuis op de Asphaltcosite in Asse. Het wordt daar de buur van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. 

Volgens burgemeester van Asse Koen Van Elsen (CD&V) is de bouw van het nieuwe politiehuis broodnodig. "Wij hadden een studie laten uitvoeren. Daaruit bleek dat het huidige gebouw in Mollem tot op de draad versleten is. Het is de bedoeling om een echt veiligheidsdorp te bouwen op de Asphaltcosite. Op termijn moet naast de politie ook het parket van Halle-Vilvoorde en het vredegerecht naar die plek verhuizen", zegt Van Elsen. 

[[{"fid":"89530","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

De bouw van het nieuwe politiehuis kost 8,5 miljoen euro. Het wordt 2.000 vierkante meter groot en zal onder meer een ruim cellencomplex bevatten. Er is plaats voor tien individuele cellen en een collectieve cel. De bouw start in de loop van volgend jaar. Nadien zal het huidige hoofdcommissariaat in Mollem verkocht worden.