81478_stembureaus.jpeg

Dit zijn de verkozenen uit jouw regio

maa 27 mei 2019

Nu alle stemmen zijn geteld, is het ook duidelijk wie uit onze regio naar de Kamer, het Vlaams en het Europees parlement mag. In totaal zijn het 17 verkozenen, onder wie 8 nieuwkomers.

Acht mannen en vrouwen uit Halle-Vilvoorde zetelen de komende ambstermijn in het Vlaams parlement. Voor N-VA zijn dat Ben Weyts uit Beersel, Nadia Sminate uit Londerzeel en Inez De Coninck uit Opwijk. Voor Open VLD is dat Gwenny De Vroe uit Kampenhout, CD&V levert Peter Van Rompuy uit Beersel. Voor de sp.a mag Katia Segers opnieuw naar het Vlaams parlement. Vlaams Belang mag met Klaas Slootmans uit Beersel en Jan Laeremans uit Grimbergen twee vertegenwoordigers sturen.

Onze regio levert ook acht verkozenen voor de Kamer. Voor N-VA veroverden Kristien Van Vaerenbergh uit Lennik en Darya Safai uit Wemmel een zitje. Maggie De Block uit Merchtem, Tim Vandenput uit Hoeilaart en Goedele Liekens deden hetzelfde voor Open VLD. Jessika Soors uit Vilvoorde zetelt voor Groen en voor Vlaams Belang zijn dat Dries Van Langenhove uit Opwijk en Katleen Bury uit Dilbeek.

In het Europees parlement zal maar een verkozene uit onze regio zetelen en dat is Filip De Man uit Vilvoorde voor Vlaams Belang. N-VA’er Mark Demesmaeker uit Halle verloor z’n zitje.