Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Dodelijk ongeval Melsbroek bewust veroorzaakt"

"Dodelijk ongeval Melsbroek bewust veroorzaakt"

Het dodelijke ongeval van vorige week vrijdagavond in Melsbroek (Steenokkerzeel) zou bewust veroorzaakt zijn. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de politie. Het parket Halle-Vilvoorde vorderde een onderzoeksrechter voor de moord op de 29-jarige vrouwelijke passagier die de klap niet overleed. De verdachte is de jonge bestuurder van 21 jaar. Hij kon nog niet verhoord worden, omdat hij in kritieke toestand werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde vorige vrijdagavond 8 januari om 19u25 op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel. In de richting van Kampenhout week een Citroën C3 met twee inzittenden uit van de linkerrijstrook naar rechts en reed daarbij frontaal in op een gebouw. De passagier, een vrouw van 29 jaar uit Vilvoorde, overleed ter plaatse. De bestuurder moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Uit de eerste voorlopige vaststellingen van het onderzoek zijn er aanwijzingen dat het verkeersongeval bewust zou zijn veroorzaakt. De feiten worden nu verder onderzocht in het kader van een gerechtelijk onderzoek.