Drukke verbindingsweg tussen Ternat en Liedekerke tot volgende zomer dicht

woe 13 okt 2021

Wie de komende maanden in Roosdaal, Liedekerke of Ternat moet zijn, houdt maar beter rekening met maandenlange verkeershinder. De Iijzerenkruisstraat, een drukke as tussen de verschillende gemeentes gaat in Borchtlombeek bij Roosdaal dicht voor werken aan de riolering en de voet- en fietspaden. Je zal daardoor al zeker tot de zomer van 2022 lange omleidingen moeten volgen.

 

De werken aan de Ijzerenkruisstraat startten in augustus vorig jaar en gaan vrijdag een nieuwe fase in. Daarbij wordt de drukke verbindingsweg tussen Ternat, Borchtlombeek en Liedekerke maandenlang afgesloten voor alle verkeer. "Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Heel wat hemelwater wordt vandaag via het gemengde rioleringsstelsel afgevoerd naar het zuiveringsstation van Aquafin in Liedekerke. Dit bemoeilijkt de zuivering van het eigenlijke afvalwater", meldt de gemeente Roosdaal.

Verder wordt er ook een bufferbekken aangelegd. De gemeente maakt van die werken gebruik om de straten, fiets- en voetpaden te vernieuwen. De werken duren tot volgende zomer en zullen de nodige verkeershinder veroorzaken. Er zijn lokaal omleidingen, al zal je daarvoor al snel enkele kilometers moeten omrijden. Tijdens de werken worden tractorsluizen op verschillende wegen geplaatst die het sluipverkeer moeten tegengaan.