Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duizend medewerkers van Brussels Airlines moeten opstappen

Duizend medewerkers van Brussels Airlines moeten opstappen

De directie van Brussels Airlines bereikte een akkoord met de vakbonden over de langetermijntoekomst van de luchtvaartmaatschappij. Een kwart van de vierduizend medewerkers moet het bedrijf verlaten.

'Afslanken om daarna te kunnen groeien', zo zou je de verantwoording voor dit banenverlies kunnen samenvatten. Door eerst alle andere opties zoals vervroegd pensioen, deeltijds werk en tijdskrediet te onderzoeken, zegt Brussels Airlines het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken. Toch moeten nog zo'n duizend mensen het bedrijf verlaten. Dat aantal zal ongeveer gelijkmatig verdeeld worden over de verschillende afdelingen. De ontslagen vallen dus zowel onder de piloten en het cabinepersoneel, als onder het technisch en ondersteunend personeel.

Nu de directie van Brussels Airlines een sociaal akkoord heeft gevonden met de vakbonden, kan ze zich volledig richten op de onderhandelingen met de Belgische overheid over een reddingsplan. Dat plan is volgens de directie nog steeds nodig om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen.