Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eén dag zonder inbraken

Eén dag zonder inbraken

Gemiddeld vinden er in ons land 200 woninginbraken per dag plaats. Om dat aantal te laten dalen werd er donderdag de ‘1 dag niet’-actie georganiseerd. 

Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen.  Vorig jaar kregen zelfs meer dan 75.000 woningen ongewenst bezoek. Om de problematiek onder de aandacht te brengen wordt vandaag de ‘1 dag niet’-actie georganiseerd. In onze provincie worden in totaal zo’n 40 acties ondernomen die het aantal inbraken in woningen vandaag naar nul moet herleiden.    

In de politiezone Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw gaan politieagenten en gemeenschapswachten op pad om de huizen te controleren.

In Wemmel, Meise, Opwijk en Asse staan er digitale borden met tips tegen woninginbraken. In Halle worden er flyers met preventietips uitgedeeld op de markt. 

In de verschillende zones zal de politie extra patrouilles inzetten en gerichte controles uitvoeren. De zone Pajottenland gebruikt daarbij ook camera’s met nummerplaatherkenning. In Lennik en Tollembeek zijn er vanavond ook infoavonden over inbraakpreventie. Verschillende bedrijven en zelfstandigen in Dilbeek geven een hele maand lang kortingen op inbraakbeveiliging. Een overzicht van alle acties ontdek je op www.1dagniet.be