Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eén ticket voor bus, tram, metro van Brussel tot in de Vlaamse Rand

Eén ticket voor bus, tram, metro van Brussel tot in de Vlaamse Rand

De openbare vervoersmaatschappijen MIVB, De Lijn, TEC en NMBS lanceren een nieuw vervoersticket. Met de BRUPASS XL kan je vanaf 1 februari met één ticket reizen vanuit Brussel tot 11,5 kilometer in de Vlaamse Rand. Om naar de luchthaven af te zakken, betaal je wel nog een speciaal tarief.

Er bestond in het Brussels Gewest al een formule waarbij je kon reizen met meerdere openbare vervoersmaatschappijen, de MTB-formule. Die krijgt vanaf nu een andere naam én wordt uitgebreid. Vanaf 1 februari is er de Brupass, om met één ticket maatschappijoverschrijdend te kunnen reizen binnen het Brussels Gewest én de BRUPASS XL, waarmee je dus ook buiten Brussel kan reizen.

De zone van de BRUPASS XL zal bediend worden door bijna 1.400 treinen per dag, met 52 stations en 2.800 bus-, tram- en metrohaltes. Voor de treinritten betekent dit dat je vanaf februari met de BRUPASS XL ook naar of vanuit de stations Beersel, Buda, Diegem, Dilbeek, Groenendaal, Groot-Bijgaarden, Hoeilaart, Holleken, Linkebeek, Lot, Nossegem, Ruisbroek, Sint-Genesius-Rode, Sint-Martens-Bodegem, Vilvoorde, Zaventem en Zellik zal kunnen reizen. De BRUPASS XL-zone wordt ook doorkruist door 111 lijnen van De Lijn, goed voor zo’n 600 eigen haltes.

Eén BRUPASS XL-rit zal 3 euro kosten. Een maandabonnement 74 euro en een jaarabonnement 775 euro. Meer informatie vind je hier.