brug_henneaulaan.png

Eerste deel nieuwe brug Henneaulaan over Ring geplaatst

maa 27 jun 2022

Afgelopen weekend is in Zaventem het eerste deel van de nieuwe brug aan de Hector Henneaulaan over de Ring rond Brussel geplaatst. De autosnelweg moest daardoor tijdelijk afgesloten worden. De sterk verouderde brug maakt plaats voor dubbel zo brede brug met focus op veiligheid en vlot verkeer voor alle weggebruikers.

De voorbije maanden werd het eerste brugdeel op een indrukwekkende werf langs de Ring rond Brussel in elkaar gemonteerd. Afgelopen weekend volgde een belangrijke mijlpaal van het project. “ Met de plaatsing van deze brughelft komt een eind aan de eerste grote fase van de werken. De volgende maanden wordt het geïnstalleerde brugdeel rijklaar gemaakt tegen de winter van 2022”, zegt De Werkvennootschap. “Daarna wordt de oude brug afgebroken en vervangen door een tweede nieuw brugdeel. De volledige werken duren tot het voorjaar 2024.”

De huidige brug van de Hector Henneaulaan dateert uit de jaren ’70 en is dringend aan vernieuwing toe. “Op de nieuwe brug worden fietsers en voetgangers gescheiden van het ander verkeer, rijden bussen in eigen busbanen, steken dieren over via een grote ecopassage en zal het verkeer vlotter verlopen. Op de huidige brug stond het autoverkeer vaak stil”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.