Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra kinderopvangplaatsen in Vlaamse Rand

 

Extra kinderopvangplaatsen in Vlaamse Rand

10 van de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand komen in aanmerking voor extra plaatsen in de kinderopvang. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. Het gaat om Asse, Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Machelen, Meise, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Half oktober maakte de Vlaamse regering bekend dat ze deze legislatuur 27 miljoen euro vrijmaakt voor minstens 2500 bijkomende plaatsen voor kinderopvang die gesubsidieerd worden om een inkomenstarief te kunnen hanteren. In antwoord op een schriftelijke vraag van An Moerenhout (Groen) laat Vlaams Welzijnsminister Wouter Beke weten dat 10 van de 19 gemeenten in de Vlaamse Rand in aanmerking komen voor dergelijke bijkomende plaatsen: Asse, Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Machelen, Meise, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Daarnaast zullen ook een aantal opvangplaatsen in Kraainem, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Overijse, Hoeilaart en Drogenbos die nu nog gesubsidieerd worden volgens het systeem van de ‘vrije prijs’ in de toekomst een hogere subsidie krijgen.

Beke kondigt ook aan dat hij het hulpaanbod aan kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid gevoelig zal uitbreiden. De zes eerstelijnszones waarvan gemeenten uit de Vlaamse Rand deel uitmaken krijgen daarvoor in totaal 2,2 miljoen euro.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.