Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra kinderopvangplaatsen in Vlaamse Rand

Extra kinderopvangplaatsen in Vlaamse Rand

10 van de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand komen in aanmerking voor extra plaatsen in de kinderopvang. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. Het gaat om Asse, Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Machelen, Meise, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Half oktober maakte de Vlaamse regering bekend dat ze deze legislatuur 27 miljoen euro vrijmaakt voor minstens 2500 bijkomende plaatsen voor kinderopvang die gesubsidieerd worden om een inkomenstarief te kunnen hanteren. In antwoord op een schriftelijke vraag van An Moerenhout (Groen) laat Vlaams Welzijnsminister Wouter Beke weten dat 10 van de 19 gemeenten in de Vlaamse Rand in aanmerking komen voor dergelijke bijkomende plaatsen: Asse, Beersel, Dilbeek, Grimbergen, Machelen, Meise, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Daarnaast zullen ook een aantal opvangplaatsen in Kraainem, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Overijse, Hoeilaart en Drogenbos die nu nog gesubsidieerd worden volgens het systeem van de ‘vrije prijs’ in de toekomst een hogere subsidie krijgen.

Beke kondigt ook aan dat hij het hulpaanbod aan kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid gevoelig zal uitbreiden. De zes eerstelijnszones waarvan gemeenten uit de Vlaamse Rand deel uitmaken krijgen daarvoor in totaal 2,2 miljoen euro.