Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Familiehulp zet medewerkers in als vaccinatie-ambassadeurs

Familiehulp zet medewerkers in als vaccinatie-ambassadeurs

Bij Familiehulp, de grootste organisatie voor thuiszorg in Vlaanderen en Brussel, is de vaccinatiebereidheid groot. Dat blijkt uit een interne rondvraag. De medewerkers gaan ook hun cliënten informeren over het vaccinatieproces.

85 procent van het personeel zegt resoluut ‘ja’ voor een vaccinatie. Zorgkundige Karine Debast liet zich vanmorgen voor de eerste keer vaccineren. Zij werkt onder meer bij dagopvang Noah in Beersel. “Omdat wij dan meer vrijheid hebben thuis en hier in het dagcentrum”, zegt Karine. We zitten nu met een beperking van het aantal cliënten dat mogen komen. Ook buitenactiviteiten mogen wij niet meer doen zolang niet iedereen gevaccineerd is.”

Daarom gaat Familiehulp haar medewerkers inschakelen als vaccinatie-ambassadeurs. “Onze ambassadeurs worden goed geïnformeerd zodat zij die informatie kunnen doorgeven aan onze cliënten”, zegt Martine De Ridder, regiodirecteur van Familiehulp.  “Zij zitten al maanden thuis geïsoleerd. Het is dus belangrijk dat de buitenwereld bij hen binnenkomt om de informatie te geven. Het afgelopen jaar zijn vooral wij dat geweest, omdat er niemand anders thuis bij die cliënten binnen mocht.”