Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Felle kritiek op circulatieplan in Ternat

Felle kritiek op circulatieplan in Ternat

In Ternat krijgt het nieuwe circulatieplan, een proefproject dat een kleine maand loopt, heel wat kritiek. Niet alleen oppositiepartijen CD&V en Volks, maar ook heel wat inwoners zijn er niet over te spreken. Maar gisteravond besliste de meerderheid op de gemeenteraad om er toch mee door te gaan.

“Het circulatieplan en het bijhorend parkeerbeleid is moordend voor het centrum van de gemeente. De Keizerstraat is levensgevaarlijk geworden voor zwakke weggebruikers. En van de 390 beloofde parkeerplaatsen zijn er momenteel slechts 80 gerealiseerd”, zegt Gunter Desmet van oppositiepartij CD&V vanavond in het nieuws op RINGtv.

Voor de Keizerstraat moet de gemeente volgens schepen van mobiliteit Van Cauwelaert tegenstrijdige belangen verzoenen. De bewoners willen minder verkeer en parkeerplaatsen, terwijl het doorgaand verkeer juist een snellere doorstroming vraagt. De gemeente denkt daar aan een oplossing waarbij parkeren enkel is toegelaten buiten de spitsuren. "Voorts overweegt de gemeente een extra parking aan de Keizerstraat. Maar de onderhandelingen daarover moeten nog worden opgestart", zegt Guido Van Cauwelaert, schepen van Mobiliteit. 

De oppositie vroeg gisteren op de gemeenteraad de onmiddellijke stopzetting van het proefproject, een voorstel dat de meerderheid verwierp. Er komen eventueel wel aanpassingen.