Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietser in levensgevaar na aanrijding door auto

Fietser in levensgevaar na aanrijding door auto

Een fietser is vanmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in Merchtem. Toen hij de Wolvertemsesteenweg wou oversteken, werd hij gegrepen door een wagen.

Het ongeval vond iets na de middag plaats ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwstraat. “Het slachtoffer, een tachtiger, is in levensgevaar en is overgebracht naar UZ Brussel”, bevestigt Fred Scrayen van de politiezone AMOW. “De dienst slachtofferhulp van onze zone neemt contact op met de familie van het slachtoffer. De Wolvertemsesteenweg is een tijdlang afgesloten geweest voor het verkeer.” Het parket stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse omdat alle getuigen hetzelfde verhaal deden.

"De auto reed op een voorrangsweg aan een normale snelheid toen de fietser plots de rijbaan overstak", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "De fietser moest dus voorrang verlenen, bovendien werd het zicht belemmerd door een bus die aan de bushalte stond te wachten. De man moet dus jammer genoeg een verkeerde inschatting gemaakt hebben. De autobestuurder legde een negatieve ademtest af."