Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fileleed luchthaven Zaventem voorbij

Fileleed luchthaven Zaventem voorbij

Wie vanochtend naar de luchthaven van Zaventem moest, kreeg af te rekenen met heel wat fileleed. Vanaf half-7 stond er een lange file op de A201, de drukke verbindingsweg tussen de Brusselse Ring en Brussels Airport. Voor veel passagiers zat er niets anders op dan hun traject te voet af te leggen. De verkeersproblemen zijn intussen achter de rug.  

Op Zaventem worden alle auto’s, voor ze de parking mogen betreden, gescreend door een ANPR-camera met nummerplaatherkenning. De politie pikt er ook voertuigen uit voor een grondige controle. Maar dat veroorzaakte vanmorgen een ellenlange file op de A201, de verbindingsweg naar de luchthaven van Zaventem. Ook vanuit het centrum van Zaventem stond er een lange file.

Veel passagiers parkeerden daarom hun voertuig buiten de luchthavensite en repten zich te voet met pak en zak naar de inkomsthal om alsnog hun vlucht te halen.

Ook voor de passagiers die van hun reis terugkwamen, was het wachten geblazen. Brussels Airport raadt passagiers dan ook aan minstens drie uur op voorhand ter plaatse te zijn.