Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Financiële injectie voor Plantentuin Meise

 

Financiële injectie voor Plantentuin Meise

Vlaams minister van Innovatie en Wetenschap Philippe Muyters investeert 1,9 miljoen euro in de Plantentuin van Meise. Het geld dient voor wetenschappelijk onderzoek, dat Muyters op niveau wil houden. De financiële injectie komt dan ook geen dag te vroeg.

De voorbije jaren is er door politiek getouwtrek nauwelijks geïnvesteerd in de Plantentuin in Meise. Terwijl de federale en Vlaamse regering discussieerden over wie er bevoegd was en dus met centen over de brug moest komen, dreigde het belangrijke wetenschappelijke onderzoek in de Plantentuin hiervan de dupe te worden. 

Minister Muyters wil dat wetenschappelijk onderzoek niet in gevaar brengen en heeft daar nu bijna 2 miljoen euro voor veil. Dat schrijft De Standaard.  Het grootste deel daarvan, 1,65 miljoen euro, gaat naar de digitale ontsluiting van de erfgoedcollecties van de Plantentuin en 250.000 euro naar een nieuwe rasterelektronenmicroscoop.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.