Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Flinke subsidie voor nieuwe fietspaden in Dilbeek

Flinke subsidie voor nieuwe fietspaden in Dilbeek

De provincie Vlaams-Brabant investeert ruim anderhalf miljoen euro in de aanleg van twee nieuwe fietspaden lansgheen de Jan De Trochstraat en de Brusselstraat in Dilbeek. Met de subsidie moedigt de provincie gemeenten aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk.

 

Het gaat om het gedeelte van de Jan De Trochstraat van aan de N8 tot aan de Wijngaardstraat, de IJsbergstraat van aan de N8 tot aan de spoorweg, en de Doylijkstraat van aan het kruispunt met de Roomstraat tot het kruispunt met de N282. De verbinding tussen de Jan De Trochstraat en Doylijkstraat vormt een belangrijke lokale verbindingsweg. Langs de Jan De Trochstraat lagen de fietspaden er voorheen in slechte staat bij.

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan normen over comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.