Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Galant stelt bezoek station Vilvoorde uit, Bonte overweegt juridische stappen

Galant stelt bezoek station Vilvoorde uit, Bonte overweegt juridische stappen

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant heeft haar bezoek aan het station van Vilvoorde uitgesteld. De bedoeling was dat ze zelf de toestand van de perrons zou bekijken maar haar agenda laat naar verluidt geen ruimte voor het bezoek. Burgemeester Bonte onderzoekt nu welke juridische stappen kunnen ondernomen worden tegen de overheid. 

Begin november raakte bekend dat de renovatie van het station van Vilvoorde voor onbepaalde tijd is uitgesteld omdat de federale regering moet besparen. Op vraag van Sonja Becq had minister Galant laten weten dat ze op 25 februari een bezoek zal brengen aan het station om zich van de situatie te vergewissen. Voorts had ze beloofd om maatregelen te nemen die de veiligheid van de reizigers moeten garanderen.

Maar het stadsbestuur van Vilvoorde kreeg gisteren een mail van de minister waarin werd meegedeeld dat het bezoek wordt uitgesteld wegens een te drukke agenda. Burgemeester Bonte reageert zeer ontgoocheld. Hij had er eerder al mee gedreigd om het station te sluiten en overweegt nu ook juridische stappen tegen de overheid. Op die manier wil hij de verantwoordelijken dwingen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Ook de CD&V-oppositie betreurt het dat de minister haar bezoek heeft uitgesteld en vraagt het stadsbestuur om zelf al een inventaris te maken van de pijnpunten.