Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen ‘afkoelweek’ of algemene mondmaskerplicht in basisonderwijs

Geen ‘afkoelweek’ of algemene mondmaskerplicht in basisonderwijs

Het secundair onderwijs krijgt een ‘afkoelweek’ voor de krokusvakantie, maar het basisonderwijs niet. Ook de algemene mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar komt er voorlopig niet.  Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met het onderwijsveld beslist.

Een algemene mondmaskerplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar wordt voorlopig niet ingevoerd. Maar wanneer een leerling van het zelfde leerjaar besmet is met het coronavirus of in quarantaine moet, dan zullen de leerlingen van het vijfde en het zesde wel 14 dagen lang een mondmasker moeten dragen. Dat besliste Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gisteravond na overleg met het onderwijsveld en corona-experts.

De leerlingen van de kleuter- en lagere scholen krijgen ook fysiek les tot aan de krokusvakantie. Zij krijgen dus geen ‘afkoelweek’. Voor het secundair onderwijs is dat wel het geval. De leerlingen van het humaniora krijgen de week voor de krokusvakantie collectief afstandsonderwijs. Er geldt wel een uitzondering voor de meest kwetsbare leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs.