Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gele kaarten voor het spreken van Frans?

Gele kaarten voor het spreken van Frans?

Bij de scheidsrechterscommissie van het provinciaal comité Vlaams-Brabant loopt er een onderzoek naar een scheidsrechter die dit weekend gele kaarten zou getrokken hebben tegen enkele jeugdspelers van KFC Rhodienne-De Hoek omdat ze Frans spraken tijdens de wedstrijd tegen de Dilbeekse club BOKA Unitied. 

Volgens een aantal Franstalige media zou de ref vooraf met de spelers afgesproken hebben om enkel Nederlands te praten tijdens de wedstrijd. Maar enkele jeugdspelers van KFC Rodhienne-De Hoek zouden zich daar niet aan gehouden hebben met een gele kaart als gevolg. Eén jeugdspeler kreeg zelfs 2 gele kaarten en werd dus van het veld gestuurd.

Eer loopt nu een onderzoek bij de scheidsrechterscommissie van Vlaams-Brabant. De volgende dagen zullen de betrokkenen ondervraagd worden om de zaak uit te klaren.

Maar in een reactie in Het Nieuwsblad ontkent de scheidsrechter de aantijgingen. “Ik heb vier gele kaarten getrokken omdat de spelers nogal brutaal speelden en voortdurend kritiek hadden op mijn beslissingen”, zegt Jacques Selleslags. “Eén speler kreeg een tweede gele kaart omdat hij de Dilbeekse doelman had uitgescholden. Maar die kaart zou hij ook gekregen hebben mocht hij de doelman in het Nederlands hebben uitgescholden”, aldus Selleslags. De scheidsrechter heeft dan ook het volste vertrouwen in het onderzoek van het provinciaal comité van Vlaams-Brabant.