Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geleidelijke heropstart politie Zennevallei na corona-uitbraak

Geleidelijke heropstart politie Zennevallei na corona-uitbraak

In de politiezone Zennevallei gaan vanmiddag de eerste agenten weer aan de slag nadat ze in quarantaine moesten omwille van een corona-uitbraak in het korps. Meer dan 146 agenten testten voor een tweede keer negatief. Twee van hen testten alsnog positief, wat het aantal besmette politiemensen in de zone op 34 brengt.

De heropstart van zone Zennevallei zal de komende week nog fysiek beperkt worden, om nog even extra waakzaam te blijven. De politiepost Halle opent vanmiddag om 14 uur de deuren. Ook de interventieploegen starten dan weer op. Andere diensten werken nog zoveel mogelijk van thuis uit. De zone hoopt vanaf 1 maart opnieuw full force te kunnen werken.

De agenten die besmet raakten met de Braziliaanse variant van het coronavirus zullen nog een extra keer getest worden op dag negen. Op die manier wil het Agentschap Zorg en Gezondheid extra informatie verzamelen over de besmettelijkheid van die variant. Indien de geteste agenten dan nog een te hoog gehalte van het virus in hun lichaam hebben, zal hun quarantaine met tien dagen verlengd worden.