Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeente Asse verbiedt quads en 4x4's op aantal buurt- en voetwegen

Gemeente Asse verbiedt quads en 4x4's op aantal buurt- en voetwegen

De gemeente Asse verbiedt het gebruik van quads en 4x4-voertuigen op een aantal buurt- en voetwegen rond het Kartelobos. De maatregel komt er op vraag van oppositiepartij Groen nadat gemeenteraadslid Cecile Sillis getuigenissen verzamelde van wandelaars die overlast ondervonden.

 

De gemeente verbiedt quads en 4x4-voertuigen, zodat wandelaars, fietsers en ruiters in alle rust kunnen genieten van de natuur in en rond het Kartelobos. Diverse buurt- en voetwegen worden nu voorbehouden voor landbouwvoertuigen, voetgangers, ruiters en fietsers.

De overlast door quads en 4x4-voertuigen wordt regelmatig gesignaleerd op buurt- en voetwegen in Asse. Groen-gemeenteraadslid Cecile Sillis verzamelde getuigenissen: “Wij zagen rond 15u30 een zestal quads vanuit Vrijlegem het bos inrijden en met veel lawaai de wandelende gezinnen storen,” zo steekt één van de getuigen van wal. “Later keerden ze terug en reden ze verder via de bmx-weg lang het bos richting Koereit. Daar botsten ze op een viertal jeeps die vanuit Koereit opdoken. Ze belemmerden elkaar de weg en er ontstond herrie tot de quads dan maar het veld op reden.”

Volgens de getuigen haalden de quad- en jeepbestuurders aan dat ze nergens signalisatie zagen en zelf niet van de regio afkomstig zijn. Wandelaars die foto’s maakten van de chauffeurs, moesten die naar eigen zeggen van hen verwijderen. Het nieuwe reglement moet nu komaf maken met de overlast.